Bestuur Helmondse Sporthelden tevreden over start

4 juli 2021
Het bestuur Helmondse Sporthelden kijkt met tevredenheid terug op de sportieve start van de stichting in de vijfde stad van Brabant. De deelnemers aan de de eerste Leontien van Moorsel Classic bij RTC Buitenlust in Helmond waren nog maar net voorgesteld door vaste speaker Norbert van Oosterhout of de hemel brak open.
Kinderen, al of niet lid van een wielervereniging, ouders, familie, bestuur van RTC Buitenlust, Helmondse Sporthelden en gasten zochten naar een plek om droog te blijven. Dat viel met de hoeveelheid water die naar beneden kwam niet mee. Er werd besloten om de deelnemers binnen te houden en te wachten op de naamgever van het eerste evenement van de stichting.
Dat vroeg was geduld, maar was het wachten op de viervoudig Olympisch kampioen meer dan waard. Voorzitter Frans Stienen had de deelnemers in de kantine bezig met wat hun favoriete sport is en waarom ze voor wielrennen hadden gekozen. Totdat Van Moorsel de ruimte van haar oude club binnenstapte. Het enthousiasme en opwinding van de kinderen vulde de ruimte.
Een persconferentie waarin je alles aan de zesvoudig sportvrouw van het jaar alles mocht vragen. Vergeten was de regen en de gemiste rondjes op het ovaal van RTC Buitenlust. Adenmloos werd er geluisterd naar de antwoorden van de vrouw die vertelde dat ze vooral was begonnen met wielrennen om er plezier aan te beleven. Tot grote waardering van het aanwezige bestuur van Helmondse Sporthelden dat kinderen vooral kennis wil laten maken met sport.
De helden van de vijfde stad van Brabant als bron van inspiratie voor volgende generaties. “We hebben daar bewust op in gezet en na de Leontien van Moorsel Classic weten we dat dit een uitstekende manier is om kinderen te motiveren. Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Ook als geld een te grote drempel is. We zijn trots om te zijn begonnen met zo’n grote naam die zich geheel belangeloos voor de stichting inzet,” aldus voorzitter Frans Stienen.

Terug naar nieuwsoverzicht