Bestuur Helmondse Sporthelden geeft definitief groen licht

21 mei 2021
Het bestuur van de stichting Helmondse Sporthelden heeft door de laatste versoepelingen van het kabinet tijdens de vergadering van donderdag 20 mei groen licht gegeven voor de eerste twee van haar evenementen. De Leontien van Moorsel Classic op zondag 4 juli en de Gebroeders Van de Kerkhof Cup een week later op zondag 11 juli gaan daardoor, zonder terugkeer van Corona-problemen, definitief door.
Helmondse Sporthelden had in maart van dit jaar reeds van start willen gaan met de Judith Meulendijks Open. Maar het badmintonevenement kon in de sporthal van Fletcher hotel Helmond geen doorgang vinden door Covid 19. Dat gold eerder ook al voor de Kerstlunch 2020, waar de nieuwe stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen zich aan het Helmondse en Brabantse bedrijfsleven had willen presenteren.
De Leontien van Moorsel Classic, een wielbeleving en beslist geen wedstrijd, wordt op zondag 4 juli bij haar eerste club, RTC Buitenlust in Helmond, gehouden. De Gebroeders Van de Kerkhof Cup voor -8 jeugd vindt een week later plaats op de velden van SV De Braak en het stadion van Helmond Sport. Doelstelling van de nieuwe stichting is om de evenementen vooral ook te gebruiken als podium om kansarme kinderen uit de vijfde stad van Brabant sportief aansluiting te laten vinden met leeftijdsgenoten.
Dit door in samenwerking met Jibb+ kinderen onder schooltijd gratis clinics te verzorgen, zal worden getracht om kinderen enthousiast te maken voor eveneens gratis deelname aan de evenementen. Bij de Leontien van Moorsel Classic is dat jeugd voor vier tot en met twaalf jaar op individuele basis. De Van de Kerkhof Cup is een week later voor -8 teams en vanuit de clinics ook de schoolteams. Op die manier moeten kinderen, met steun van de gemeente Helmond en de stichting Leergeld, zich kunnen aansluiten bij een club, als de financiƫle middelen daarvoor thuis ontbreken.
Helmondse Sporthelden, dat in 2020 werd opgericht en in afwachting is van de Anbi-status van goed doel, wil kinderen op deze manier kansrijk maken. De stichting roept daarom elk kind of -8 team van verenigingen en scholen op om zich aan te melden via de website www.helmondsesporthelden.nl Zo moeten de Leontien van Moorsel Classic en Gebroeders Van de Kerkhof Cup in de maand juli Helmondse Sporthelden een vliegende start geven.
Sportfeesten waar elk kind een medaille, certificaat en veel plezier aan over houdt. Na de zomervakantie staan de andere vijf evenementen van de stichting reeds op de kalender. Dit in de verwachting dat Corona dan geen invloed meer heeft op de sportkalender.

Terug naar nieuwsoverzicht