Eetstoornis extra doel voor Leontien van Moorsel

18 november 2020
Alle helden van Helmondse Sporthelden zetten zich in voor het doel van de stichting met ANBI-status om alle kinderen met een geestelijk, lichamelijke, visuele of sociale beperking gratis sport aan te bieden. Een initiatief dat in 2016 ontstond en inmiddels duizenden kinderen zonder kosten kennis heeft laten maken met de sporten van acht helden van de vijfde stad van Brabant.
Maar Leontien van Moorsel zet zich ook nog een extra in voor kinderen met een eetstoornis. De viervoudig Olympisch kampioene had tijdens haar loopbaan last van anorexia en zet die ervaringen in om in het Leontien-huis kinderen te steunen en te helpen hun ziekte te overwinnen.
Het Leontienhuis werd in 2015 geopend door Koning Maxima. Net als bij Rotterdamse Sporticonen kan het Leontien-huis niet bestaan zonder financiƫle steun van fondsen, bedrijven en overheid. Maar ook niet zonder mensen die zich voor het doel van Van Moorsel in willen zetten. Onder leiding van professionals. De stichting van de negenvoudig wereldkampioen zoekt een programmaleider.
Helmondse Sporthelden ondersteunen de doelstelling van Leontien van Moorsel en haar stichting. Meer informatie op www.leontienhuis.nl

Terug naar nieuwsoverzicht