ANBI-status voor Helmondse Sporthelden

18 augustus 2021

Helmondse Sporthelden heeft deze week officieel de ANBI-status ontvangen. Het bestuur van de stichting in de vijfde stad van Brabant kreeg van de belastingdienst officieel groen licht en mag zich daardoor formeel een goed doel noemen.

De ANBI-status geeft zowel de stichting als haar vrijwilligers en zeker ook partners een aantal belangrijke voordelen. Voor geinteresseerde bedrijven die zich willen aansluiten bij Helmondse Sporthelden heeft de ANBI-status grote fiscale voordelen in geval van sponsoring of een donatie.

Donateurs van een stichting met een ANBI-status, zoals Helmondse Sporthelden mogen hun giften immers aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Om in aanmerking te komen voor de aftrek van periodieke giften, moeten de donateur en de ANBI de dan wel gift vastleggen in een overeenkomst.

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Helmondse Sporthelden valt daar echter niet onder. Het bestuur van Helmondse Sporthelden wil met dit extra voordeel in de achterzak het bedrijfleven in de vijfde stad van Brabant na de zomervakantie gaan bezoeken in de hoop het budget voor 2021 rond te krijgen.

Met dat budget kan gewerkt worden om kansarme kinderen in Helmond via de clinics en evenementen van Helmondse Sporthelden over de drempel van sportclubs in zes takken van sport te helpen.

De eerste twee evenementen van de stichting leverden RTC Buitenlust en SV de Braak al tien nieuwe jeugdleden op. Het beste bewijs dat de gekozen formule de beste is gebleken om ook kansarme kinderen zich te laten aansluiten bij Helmondse sportclubs.


Terug naar nieuwsoverzicht