AD noemt Van Aerle aardigste speler betaalde voetbal

21 december 2020
Soms krijg je bij het eren van de Helden van de stad hulp van buitenaf. Berry van Aerle is een van de Helden van Helmond zonder eigen evenement in 2021. Een ambassadeur van de vijfde stad van Brabant, waar hij zijn sportieve loopbaan in 1996 afsloot bij de plaatselijke eerste divisieclub.
 
In de rubriek Radnje buitenspel van het Algemeen Dagblad licht Dennis van Bergen de voetbal doopceel van Berry van Aerle. Volgens oud-Feyenoord en Sparta-doelman Harald Wapenaar misschien wel de aardigste collega in het betaalde voetbal. “Ik ben gewoon ene van jullie,” aldus de rechtsback die in 1988 met Oranje de Europese titel won.
 
Zijn karakter en vriendelijke opstelling in het harde voetbal maakt hem volgens de het Algemeen Dagblad de uitzondering op de regel. Van Aerle staat niet graag in de belangstelling, al maakte hij daar in 2000 een uitzondering op door zich tot prins Briek XXVII van Helmon te laten kronen. Tegenwoordig is de ex-speler van Helmond Sport, PSV en Oranje scout bij de club in Eindhoven. In de schaduw, langs de lijn waar hij zich anoniem en prettig voelt.

Terug naar nieuwsoverzicht