Aanvangstijdstip Pieter Gruijters Classic 10.00 uur

13 oktober 2021

Het aanvangstijdstip van de eerste Pieter Gruijters Classic op zaterdag 30 oktober bij HAC Helmond is door het bestuur van de atletiekvereniging bepaald op 10.00 uur. Dat betekent dat het levende eerbetoon aan de Paralympisch kampioen speerwerpen van Beijing 2008 door Helmondse Sporthelden die dag duurt tot 12.00 uur.

Pieter Gruijters is een van de meest vergeten Olympisch kampioen van ons land. Eebn extra reden voor Helmondse Sporthelden om deze Sportheld te benutten als voorbeeld voor volgende generaties. Zeker ook omdat de geboren en getogen Helmonder heeft aangetoond dat je in een rolstoel ook het beste uit jezelf kunt halen.

De Pieter Gruijters Classic wordt het meest inclusieve evenement van Helmondse Sporthelden. Alle zes onderdelen van de atletiekdag bij HAC Helmond worden immers ook toegankelijk gemaakt voor deelnemers met een beperking. Zo moeten gezonde en beperkte kinderen van vier tot en met twaalf jaar gezamenlijk plezier kunnen beleven aan sport. En bovendien het verhaal Pieter Gruijters te horen als stimulans om het beste uit jezelf te halen. Gratis aanmelden voor de Pieter Gruijters Classic kan via de website van Helmondse Sporthelden: www.helmondsesporthelden.nl


Terug naar nieuwsoverzicht