Clinics en evenementen leveren clubs acht nieuwe leden op

18 juli 2021
Acht uit 175. Tijdens de eerste partner lunch in thuishotel Fletcher Helmond heeft Helmondse Sporthelden haar doelstellingen als stichting nogmaals duidelijk gemaakt. Voorzitter Frans Stienen zei in het complex aan de Suytkade trots te zijn dat er na twee evenementen reeds acht Helmondse kinderen lid zijn geworden van een sportclub in de vijfde gemeente van Brabant.
“Dat is ruim vier procent als alle deelnemers,” aldus Stienen, “maar tegelijkertijd het bewijs welk doel we nastreven. We hebben gekozen voor een eigenwijze en misschien wel dure variant om kinderen over de drempel bij sportverenigingen te krijgen. Dus kinderen onder schooltijd naar een club brengen en ze niet alleen kennis laten maken met de sport, maar ook de locatie en vaak ook de mensen van de vereniging.”
“Ze laten proeven van een nieuwe sport en omgeving en ervaren dat ook dat voor hen mogelijk is om die sport te beoefenen. Zeker als ze in het weekend een bemoedigend woord krijgen. Het is misschien nog wel het belangrijkste onderdeel van het proces dat we een jaar geleden zijn gestart. Sporthelden die lieve schat zeggen en aan de deelnemer vragen of hij of zij plezier heeft gehad. De gebroeders Van de Kerkhof die de tijd nemen om elk kind toe te spreken.”
Dat soort momenten maken voor kinderen het verschil. We hebben vroeger allemaal meer of minder tegen iemand op gekeken. Hoe geweldig is het als die je positief heeft toegesproken en gemotiveerd om voor een sport te kiezen en plezier te beleven. De Helden van de stad als stimulans voor volgende generaties. Het klinkt logisch, maar het gebeurt in ons land veel te weinig. Neem iemand als Pieter Gruijters. Paralympisch zilver in Athene en goud in Beijing. Dat is toch een sieraad voor Helmond. Iemand die het levende voorbeeld is voor kinderen met een beperking dat je ook iets kunt bereiken. Als is het maar plezier in sport.”
Vier procent is volgens Stienen een geweldig resultaat. “We zullen met Jibb+ blijven werken aan clinics in de aanloop naar evenementen om kinderen onder schooltijd te motiveren. Zo kunnen we direct meten. Van de clinics voor de Leontien van Moorsel Classic kwamen maar liefst veertig kinderen naar het evenement en van die veertig werden er vijf lid van RTC Buitenlust. Dat is een conversie van maar liefst twaalf procent. Cijfers om trots op te zijn. En vooral een reden om door te gaan met het motiveren van kinderen in Helmond.”

Terug naar nieuwsoverzicht