Ook -8 FC Eindhoven op Gebroeders Van de Kerkhof Cup

6 juli 2021

Ze staan op de foto niet in het kenmerkende shirt van de amateurs van FC Eindhoven, omdat de tenues twee weken geleden al moesten worden ingeleverd. Maar op het toernooi om de Gebroeders Van de Kerkhof Cup spelen ze zondag 11 juli wel degelijk in het kenmerkende blauw-wit van de tweede club uit de Lichtstad.

De amateurs van FC Eindhoven is een van de clubs die naar Helmond komt voor het levende eerbetoon van Helmondse Sporthelden aan de tweeling die voor RKSV Mulo, FC Twente, PSV en het Nederlands elftal uitkwam. Van de twee Van de Kerkhofs heeft Rene de grootste link met FC Eindhoven. Na een seizoen bij Helmond Sport kwam hij in 1988 naar de blauw-witten. Hij speelde er dertig wedstrijden en scoorde daarin driemaal. Het werden zijn laatste optredens in het vaderlandse betaalde voetbal.

In totaal kwam Rene van de Kerkhof tot 491 duels, waarin hij 133 maal scoorde. Broer Willy bleef tot 1988 bij PSV en kwam tot een totaal van 511 duels, waarin hij 71 maal scoorde. Gezien de achtergrond van Rene van de Kerkhof vonden de amateurs van FC Eindhoven dat ze op het toernooi met de naam van hun oud-speler bij SV de Braak aanwezig moesten zijn.


Terug naar nieuwsoverzicht