Nick en Nina van Eck eerste aanmelders stichting

20 mei 2021
Nick en Nina van Eck schrijven bij Helmondse Sporthelden geschiedenis. De Lieshoutse broer en zijn een jaar oudere zus zijn voor altijd de eerste aanmelders bij de stichting onder leiding van voorzitter Frans Stienen.
Het wielrennen zit de familie in het bloed. Nicht Inge van der Heijden werd al nationaal kampioen veldrijden en daar spiegelen de bij wielrenners zich maar al te graag aan. Niet zo vreemd dus dat ze al jaren lid zijn van de Helmondse club RWC Buitenlust. De eerste vereniging van de Helmondse sportheld Leontien van Moorsel. Dus toen de aanmelding voor haar Classic op zondag 4 juli werd geopend wilde Nick en Nina zeker zijn van een startbewijs voor het levende eerbetoon aan de viervoudig Olympisch, negenvoudig wereldkampioen en zesvoudig sportvrouw va het jaar.
De zevende en tiende plaats die de Van Ekjes op het nationaal kampioenschap voor de Corona-periode behaalden, geeft aan dat ze maar al te graag in de voetsporen van de grote kampioene van RTC Buitenlust willen treden. Nick van Eck spiegelt zich aan Mathieu van der Poel en praat al sinds zijn vierde jaar dat hij wereldkampioen wil worden. Zijn zus heeft Marianne Vos als haar grote voorbeeld.
Leontien van Moorsel stopte op de Olympische Spelen van Athene met goud op de tijdrit. In 2004 waren de beide leden van Buitenlust nog niet eens geboren. Maar nu de Helmondse vereniging op haar complex echter een evenement met de naam van Van Moorsel rijker is, willen ze daar natuurlijk bij zijn. Met dank aan Helmondse Sporthelden.
De stichting heeft als doelstelling om de sporthelden van de vijfde stad van Brabant te gebruiken als voorbeeld voor volgende generaties. Niet door te wachten tot na hun overlijden, maar juist bij leven. En dan in het bijzonder voor kinderen voor sport geen vanzelfsprekendheid is, omdat daar thuis de financiƫle middelen voor ontbreken. Helmondse Sporthelden wil kansarme kinderen de gelegenheid bieden om net zo veel plezier te beleven aan sport als Nick en Nina van Eck.
Om die reden zullen in de aanloop naar de Leontien van Moorsel Classic op zondag 4 juli clinics worden verzorgd voor kinderen op basisscholen uit de omgeving van het complex van RTC Buitenlust. Deelnemen aan de Leontien van Moorsel Classic is net als de clinics gratis. Geld mag voor het bestuur van Helmondse Sporthelden immers geen belemmering zijn om kinderen te laten sporten. Met hulp van de gemeente Helmond en de stichting Leergeld zal dan worden gezocht naar oplossing
Aanmelden voor de Leontien van Moorsel Classic kan via de website www.helmondsesporthelden.nl

Terug naar nieuwsoverzicht